Felhős rendszerek

Felhős rendszerek

A felhő alapú munkavégzés legfőképpen a Covid járvány ideje alatt növekedett meg. Rugalmasabb skálázhatósága és költség vonzata miatt egyre jobban elterjedő rendszer lett manapság. Költség vonzata miatt nagyon pontosan definiálni kell mit és hogyan szeretnének elérni, használni. Van olyan platform ahol ha nem használják, mondjuk éjszaka, akkor le lehet kapcsolni, így abban az időszakban nem kell fizetni mivel nincs erőforrás használat. Ehhez természetesen meg kell határozni, hogy mettől meddig, legyenek elérhetőek a gépek.

Lehet saját felhőt is használni a maga nemében, és akkor a saját rendszerén belül lehet minden lehetőséget kihasználni. A mai energia árak mellett azért emelkedtek ezek rendszerek árai, de sokkal kevesebb az így rá eső energia fogyasztás ára, mint ha ezt a rendszert saját szerver szobában kellene üzemeltetni. Sok vitát lehet olvasni a neten, hogy mekkora felhasználó és vagy szerverszámnál érdemes felhőbe költözni, de ezt mindig az aktuális cég IT infrastruktúrája és munkavégzési folyamata határozza meg.

Felhő alapú rendszerek

Ha felkeltette érdeklődését, hogy ebbe is partnerek legyünk, kérjen ajánlatot vagy egyeztessünk időpontot és beszéljük át, hogyan is tudnánk megoldani az informatikai problémáit.

Kérjen ajánlatot!

Sikerült felkeltenünk érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink rövid időn belül válaszolnak!